Triatlonprofilen Siv Hamre!

Når man vinner i Norseman-lotto, havner enkelte ting lenger ned på prioriteringslisten. Samboer Jørgen må tåle at trening nå kommer foran kyss, klapp og klem!

siv_våtdrakt

Møt Siv C.Hamre – 28 år, Oslojente med midlertidig adresse på Bardufoss.

 

Hun har bare en sesong bak seg, men har allikevel rukket å sanke god erfaring fra flere triathlonkonkurranser. Og det med svært så gode resultater.

Hvor lenge har du drevet med Triathlon?

Siden april i år. Jeg er med andre ord ingen rutinert utøver.

Beskriv deg selv med 3 ord

Målrettet, positiv og utålmodig

Hvordan ser en typisk treningsuke ut for deg?

Jeg prøver å balansere målrettet trening med hovedprioriteringene som p.t er jobb som konsernkontroller i Hæren, masterstudier på si og min kjære samboer Jørgen. Treningen må tilpasses deretter. Men, siden jeg er så heldig å ha vunnet i Norseman-lotto i år, rykker trening oppover på pri-listen. Jeg innser at jeg nå må begynne å trene mer systematisk i form av en treningsplan. En uke vil nok da som et minimum inneholde diverse løp- og langrennsøkter med gutta på jobben, redcord, brick, 2 økter som spinninginstruktør og 2 økter i bassenget. Ellers er sykkelen nå godt montert på rulla hjemme, så jeg gleder meg veldig til å ta fatt på en målrettet fremdriftsplan i 2014 – også hva gjelder tri-trening.

Beste triathlonkonkurranse så langt?

Opplevelsesmessig var Zürich tri i 37 grader og sol en utfordring som satte det meste på prøve. Måtte jobbe hardt med meg selv fra første svømmetak. Artig i så måte og svært god læring. Resultatmessig var debutsesongen totalt sett en stor og gledelig overraskelse med 2. plass i tre av fire konkurranser.  Selv om fokuset var å race´e mot meg selv, opplevelsen av en ny idrett og forsøke å beherske noe utenfor komfortsonen, må jeg innrømme at plasseringene gav en god mestringsfølelse. Triathlondebuten gav så absolutt mersmak! Rett og slett en utrolig morsom idrett!

Den fjerde disiplinen i triathlon heter ernæring, hva funker best for deg i timene før en konkurranse?

På dette området har jeg dessverre utfordringer da jeg sliter med å holde på både væske og mat under hard fysisk aktivitet. Jeg jobber derfor med å finne ut av hva som kan fungere, spesielt med tanke på at dette er en kritisk suksessfaktor i Norseman. Så langt har havregrøt som tidlig frokost fungert minst dårlig.

Hvilke gode øyeblikk vil du dele med oss fra årets sesong?

Det er gledelig nok mange! Førstegangsopplevelser gjør alltid inntrykk. Blant annet den herlige, avslappede og gode stemningen på Rena; stor dugnadsånd og glade barn som heiet i løypene. Å bli tilgitt med et forståelsesfullt smil og hyggelig tone etter å ha løpt forvirret gjennom en rutinert utøver sin skiftesone to ganger under min første normaldistanse. Å få race´e i skogen og i nærmiljøet jeg har vokst opp i under Oslo triathlon. Og sist men ikke minst menneskene og triathlonmiljøet forøvrig som jeg har opplevd som svært åpent og inkluderende med høyt fellesskapsfokus.

Dersom du var din egen triathlon-coach, hva ville det beste rådet være for deg akkurat nå?

”Vær tålmodig. Fokuser på en milepæl av gangen og tilstreb å følge treningsprogrammet”.

Med ditt fokus og klare prioriteringer, er vi sikre på at du får en fantastisk opplevelse under Norseman 2014. Lykke til – vi heier på deg!