Terje - vår triatlonprofil

Med inspirasjon fra Østfold Triathlon 2012 ble det crawlkurs en hel vinter. Nå er han klar for nye utfordringer.

Av: Janne Syversen

Terje_ørås

Møt Terje Ørås, 45 år fra Fredrikstad

Hvor lenge har du drevet med triathlon?

Jeg har drevet med triatlonrettet trening et par år, men deltatt kun en gang. Triatlon trener jeg for å unngå skader ved å trene kun løping. Samtidig er det en idrett det er lett å sette seg nye, lengre og raskere mål i. For ikke å nevne all teknikk som må læres underveis.

Beskriv deg selv med 3 ord.

Treningsvillig, målrettet og sta.

Hvordan ser en typisk treningsuke ut for deg?

3 økter med svømming.
3 økter med sykkel hvorav en er intervall.
3 økter med løping hvorav en er intervall, en er 12-15 km fartslek og 15-20 km i rolig tempo. ca 12 timer tilsammen.

Beste triatlonkonkurranse så langt?

Beste og eneste så langt er Østfoldtriatlon 2012. Jeg deltok der for å finne ut om dette var noe for meg. Det ga mersmak selv om svømmingen ikke gikk så bra. Det ga iallefall inspirasjon til mer trening. Gikk crawlkurs i høst for å lære noe teknikk, og dette har gitt god avkastning i vinter.

Hvilke konkurranser stiller du i denne sesongen?

Denne sesongen stiller jeg i Tuddal triatlon og i Intersport Fredrikstad triatlon. Klarer ikke helt å la vær å løpe, så jeg har løpt Fredrikstad halvmaraton i år, og vil stille på Glommaløpet også. Har planer om å melde meg på et maraton, men har ikke bestemt hvilket ennå. Østfoldtri må jeg dessverre motvillig melde pass på i år.

Den fjerde disiplinen i triatlon heter ernæring, hva funker best for deg i timene før en konkurranse?

Jeg har forsøkt en del forskjellig foran tidligere maratonløp, men har endt opp på havregryn/ havregrøt med mandler og rosiner til frokost. Så etterfyller jeg med grovbrød med nugatti ca en time før start.

Dersom du var din egen coach, hva ville det beste rådet være for deg akkurat nå?

Jeg tror at det i disse dager passer godt med "tren uansett hvilket vær det er, du vil bare bli bedre forberedt konkurransedagen".

Vi liker innstillingen din, Terje! I Norge er vi ikke akkurat bortskjemt med varmt og stabilt vær under tri-sesongen. 3atlet ønsker deg lykke til i både Tuddal og Fredrikstad Triathlon!