KickOff for Fredrikstad Vinter Triathlon

For de fleste triatleter oppleves sesongen i Norge som altfor kort. Dette har Steg To ved Knut Egeland i spissen, gjort noe med. Vi skriver februar, det er snø og slaps ute, men det finnes en løsning for de som ønsker å konkurrere i samme sport, bare inne i varme og tørre omgivelser.

Av: Janne Syversen

Vinter Triathlon_Kongstenhallen

Morgenstund har gull i munn

Tidlig en søndag ble Fredrikstad Vinter Triathlon sparket i gang. 49 av 61 påmeldte stilte til start kl 07:30 på Kongstenhallen der 500 m svømming skulle tilbakelegges. Det ble inndeling av ulike heat der to og to delte hver sin bane. Maxtid ble satt til 19 minutter, og dersom enkelte utøvere svømte saktere enn dette, røk de ikke ut av konkurransen, men maxtid ble satt som resultat. Hver person fikk sin egen funksjonær som kontrollerte antall lengder og tid i bassenget.

Ingen skiftesone

Alle som har deltatt i en triathkonkonkurranse tidligere vet at alt som skjer i en skiftesone har mye å si for den totalte tiden. Her ble nettopp skiftesoneelementet fjernet. Etter svømmingen var det å hive seg i dusjen, og deretter komme seg raskt videre til neste stopp som var Spenst treningssenter på brygga i Fredrikstad. 20 km på en spinningsykkel ble neste oppgave å løse. Her var det om å gjøre å finne riktig frekvens for å komme seg raskest mulig til mål.

Det kan bekreftes at det ble relativt hett i spinningsalen, og også her fikk hver utøver sin en funksjonær som fulgte med på tid og distanse. Full guffe på musikkanlegget fungerte greit som motivasjon for utøverne som satt i hver sin boble.

En etter en av deltakerne fullførte de 20 km, og gjorde seg klar til neste transportetappe. De måtte nå forflytte seg til Apenesfjellet ca 200 meter litt lenger opp i Fredrikstad sentrum. Her skulle de gjøre seg klare til 5km løp på innendørsbane.

Line Høyem

Ny i triathlon

Vi fikk et par ord med Line Høyheim som aldri tidligere har deltatt i en triathlonkonkurranse.

«Dette var et strålende opplegg! Føltes nesten som en syklubb, fikk snakket med nesten alle utøverne. Triathlon er virkelig for alle – føltes nesten som om vi var en familie. En slik opplevelse har jeg aldri hatt i rene løpskonkurranser før. Vil også skryte av arrangøren som hadde full kontroll og godt humør. Dette ga helt klart mersmak!»

Line stiller også til start under Tønsberg By Triathlon i august.

 

Plasseringene under Fredrikstad Vinter Triathlon ble som følger:

Jentene

Første plass: Cicilia Idland

På andreplass: Marianne Bøhn

På tredeplass: Line Høyheim

Guttene

Første plass: Gjermund Sørstad

På andreplass: Stefan Engstrøm

På tredjeplass: Patrick Eriksen

Dersom du har lyst til å delta, gjennomføres tilsvarende konkurranse på samme sted søndag 23.februar – for ytterligere informasjon, se her www.stegto.no