0437_25285

Ivar Bjaadal - både optimist og pessimist

Han har opplevd mange flotte triatlonøyeblikk i år, men de beste øyeblikkene har nok vært når barna får være med på triatlon!

Ivar Bjaadal er 39 år, bor på Røyken og har involvert hele familien i triatlon.

Hvor lenge har du drevet med Triathlon?

Som ung var jeg aktiv skiskytter og elsket det å kombinere to idretter. Etter at jeg la opp som aktiv tok jeg noen år på sofaen, men skjønte fort at jeg trengte å være fysisk aktiv. Jeg startet da med sykling, men etter noen år trengte jeg nye utfordringer. Søkte derfor om plass på Norseman 2011, og lykkes på første forsøk. Tenkte derfor at det kunne være greit å prøve et annet stevne først, så debuten min ble Ironman 70.3 på Mallorca i 2011. Fra da har jeg vært hekta.

Beskriv deg selv med 3 ord

Optimist, pessimist (forvirret?) og målrettet.

Hvordan ser en typisk treningsuke ut for deg?

Jeg har ingen typiske treningsuker lenger- Med kone og tre barn som sloss om tiden til å trene, må jeg ta de mulighetene som byr seg. Har likevel fått gjennomslag for å svømme med Asker Master to dager i uken. Ellers prøver jeg å sykle eller løpe til jobb de dagene det passer. Om vinteren går jeg mest mulig på ski og deltar gjerne på langrenn og skiskyting.

Beste triathlonkonkurranse så langt?

Det må være Half Challenge Barcelona i 2012. Kom inn på 4:33, en tid jeg tror jeg ikke kommer til å slå igjen.

Den fjerde disiplinen i triathlon heter ernæring, hva funker best for deg i timene før en konkurranse?

Jeg sliter generelt med matlyst om morgenen. Derfor er det et problem når de fleste konkurransene jeg deltar i starter i 7-tiden.  Har funnet ut at loff eller fine rundstykker med jordbærsyltetøy glir lettest ned.

Hvilke gode øyeblikk vil du dele med oss fra årets sesong?

Jeg har bare gode øyeblikk fra årets sesong! Det begynte med IM 70.3 Mallorca. I år dro vi ned hele familien. Barna deltok på Ironkids, kona og jeg på IM. Gøy når hele familien kan delta på et så bra stevne.

I juni var det Challenge Roth. For en opplevelse! Tror det å sykle opp Solar Hill må være det sykeste jeg har opplevd. I august var det IM Kalmar. På grunn av vinden var det et av de hardeste stevnene jeg har vært med på.

Men de beste øyeblikkene har nok vært når barna får være med på triatlon. Triatlon er bare en fantastisk idrett for barn. Ironkids Haugesund og Mallorca, Hove junior tri og spesielt Rjukan minitriatlon har vært en fest. 

Dersom du var din egen triathlon-coach, hva ville det beste rådet være for deg akkurat nå?

Kos deg med idretten og nyt hvert øyeblikk på konkurranse og trening.  

Du oppsummerer noe av det viktigste vi alle kan gjøre, det å nyte hvert øyeblikk. Og nettopp dette ser det ut til at du har klart denne sesongen, Ivar! Gratulerer med vel gjennomførte konkurranser!