En "MAMIL" i London

Den nye 40-årskrisa er ikke komplett uten minst ett triatlon under ermet. Helst i en tøff versjon a la Norseman. Eventuelt VM i London – med stilig landslagsdrakt. TV2-journalist Eivind Andre Pettersen har i år vært med på begge. (Foto: Espen Laaveg)

Tekst: Kari F. Lingsom

Eivind Andre Pettersen foto Espen Laaveg[1]

– London var en fantastisk artig opplevelse. Et proft arrangement og perfekt setting rundt løypa. Dessuten var det moro med landslagsdrakt, selv om den var veldig avslørende og hvert eneste kilo syntes!

TV2-journalisten Eivind Andre Pettersen går rett inn i beskrivelsen av en MAMIL. Altså en middle-aged-man-in-lycra. 44 år gammel, midt i livet og jobb og samboer ved siden av. Og nylig bitt av triatlonbasillen.

- MAMIL ja, det er noe i det. En noe krampeaktig tilnærming til sporten, men det er jo en fin måte å holde seg i form på da. Når alderen bikker 40 er det veldig bra med variert trening, sier Pettersen som ikke var ukjent med idrett fra før. Bak seg har han nemlig ti år i eliteserien i volleyball. Faktisk ble han seriemester som 39-åring – tilbake i 2009.

Det motsatte av volleyball

- Triatlon er jo det motsatte av volleyball, men det som er moro er at jeg kan pushe meg litt ekstra. Dessuten er det mange hyggelige folk og en avslappet stemning, mener Pettersen som startet med triatlon for tre år siden da han jobbet som journalist i Bergens Tidende og skulle skrive om triatlon.

Han ble utfordret til å delta i en konkurranse og gjorde det ”helt greit”. Så fikk han lyst til å gjøre det bedre.

- Derfor ble det Ironman 70.3 Haugesund både i fjor og i år, og jammen fikk jeg ikke plass på Norseman også. Der ble det svart skjorte, noe jeg er veldig fornøyd med siden det var så tøffe forhold på syklingen, smiler Pettersen.

Nå trener han ca ti timer i uken, men før Norseman lå mengden betraktelig over dette.

- Jeg har samboer, men ingen barn. Da går det ganske greit å gjennomføre. Med barn ville jeg nok prioritert annerledes, innrømmer Pettersen.

I London deltok han både på sprint og olympisk distanse. Like greit å ta begge deler når han likevel var i gang?

- Jeg fikk litt mer smaken på sprintdistansen. Den passer jo også bedre til et MAMIL-liv. Den er mer intens, men gir det samme kicket og så henter man seg fort inn igjen.